главная страница » Приложения » Книги и справочники » Surah Al-Waqiah
Surah Al-Waqiah иконка

Surah Al-Waqiah

1.6 for Android

Salisa

Описание для Surah Al-Waqiah

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi Surah Al-Waqiah ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini. Ayat-ayat Surah Al-Waqiah ini adalah berdasarkan pada Al-Quran Resam Uthmani. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah Al-Waqiah ini dalam ejaan Rumi (transliterasi) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Al-Waqiah adalah surah ke 56 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah Makkiyah (diturunkan di Mekkah). Surah Al-Waqiah terdiri daripada 96 ayat.

Surah Al-Waqiah ini menerangkan tentang hari kiamat, balasan yang diterima oleh orang-orang mukmin dan orang-orang kafir. Ia juga menerangkan tentang penciptaan manusia, tumbuh-tumbuhan dan api, sebagai bukti kekuasaan Allah SWT dan adanya hari kebangkitan nanti. Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi Surah Al-Waqiah ini. Harapan kami, semoga ramai yang dapat memanfaatkan Applikasi Surah Al-Waqiah ini. Aamiin...

Surah Al-Waqiah 1.6 Обновить

2020-01-09
Update APK.
Kami sertakan URL website kami.

Additional Information

Категория: Бесплатно Книги и справочники Приложение

Дата публикации:

Последняя версия: 1.6Запросить Surah Al-Waqiah обновление

Получить: Скачать Surah Al-Waqiah с Google Play

Требования: Android 4.0.3+

Жаловаться: Сообщить о неприемлемом содержании

Advertisement
 
Предыдущие версии
Похоже на: Surah Al-Waqiah
Ещё от Salisa
Рекомендовать
Загрузка комментария
Оставьте первый комментарий.
Идёт поиск...