главная страница » Приложения » Книги и справочники » Surah AL-MULK & AS-SAJDAH
Surah AL-MULK & AS-SAJDAH иконка

Surah AL-MULK & AS-SAJDAH

2.1 for Android

Salisa

Описание для Surah AL-MULK & AS-SAJDAH

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi AL-MULK ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini dengan istiqamah. Ayat-ayat Surah AL-MULK ini adalah berdasarkan pada Al-Quran. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah AL-MULK ini dalam ejaan Rumi (transliteration) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Al Mulk adalah surah ke 67 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah ‘makkiyah’ yang terdiri daripada 30 ayat. Dinamakan Al-Mulk kerana kata Al-Mulk yang terdapat pada ayat pertama surah ini yang bererti ‘Kerajaan’.

Ulama berkata: “Sesungguhnya Rasulullah Sallallaahu ‘Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al-Mulk.” Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi AL-MULK ini. Harapan kami, semoga dengan membaca Surah AL-MULK ini dengan istiqamah, dapatlah kita menikmati keamanan dan keselamatan, kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendinding dari seksa kubur kepada pembacanya…. Aamiin

Surah AL-MULK & AS-SAJDAH 2.1 Обновить

2021-01-05
Audio ayat2 pendek ditambah semula.

Surah AL-MULK & AS-SAJDAH Tags

Additional Information

Категория: Бесплатно Книги и справочники Приложение

Дата публикации:

Uploaded by: Yotethayyote Yotethayyote

Последняя версия: 2.1Запросить Surah AL-MULK & AS-SAJDAH обновление

Available on: Скачать Surah AL-MULK & AS-SAJDAH с Google Play

Требования: Android 4.1+

Жаловаться: Сообщить о неприемлемом содержании

Advertisement
 
Предыдущие версии
Похоже на: Surah AL-MULK & AS-SAJDAH
Ещё от Salisa
Рекомендовать
Загрузка комментария
Оставьте первый комментарий.
Идёт поиск...