главная страница » Приложения » Книги и справочники » Surah Ar-Rahman
Surah Ar-Rahman иконка

Surah Ar-Rahman

1.9 for Android

Salisa

Описание для Surah Ar-Rahman

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi Surah Ar-Rahman ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini. Ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini adalah berdasarkan pada Al-Quran. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini dalam ejaan Rumi (transliterasi) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Ar-Rahman adalah surah ke 55 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah Makkiyah (diturunkan di Mekkah). Surah Ar-Rahman terdiri daripada 78 ayat.

Dinamakan Surah Ar-Rahman yang bererti Yang Maha Pemurah, berasal dari kata Ar-Rahman yang terdapat pada ayat pertama surah ini. Ar-Rahman adalah salah satu daripada nama-nama Allah. Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi Surah Ar-Rahman ini. Harapan kami, semoga ramai yang dapat memanfaatkan Applikasi Surah Ar-Rahman ini. Aamiin...

Surah Ar-Rahman 1.9 Обновить

2020-01-09
Update APK.
Kami sertakan URL website kami.

Additional Information

Категория: Бесплатно Книги и справочники Приложение

Дата публикации:

Uploaded by: Achraf Hamouda

Последняя версия: 1.9Запросить Surah Ar-Rahman обновление

Available on: Скачать Surah Ar-Rahman с Google Play

Требования: Android 4.0.3+

Жаловаться: Сообщить о неприемлемом содержании

Advertisement
 
Предыдущие версии
Похоже на: Surah Ar-Rahman
Ещё от Salisa
Рекомендовать
Загрузка комментария
Оставьте первый комментарий.
Идёт поиск...