IAM menunjukkan kepada anda semua orang pada apl secara langsung di sekeliling anda. Anda boleh melihat gambar profil dan nama pengguna untuk mengenal pasti mereka di dunia sebenar. Ia juga akan menunjukkan kepada anda profesion dan minat mereka. Anda hanya boleh melihat pengguna apabila anda berada dalam talian dan pengguna lain dalam talian. Jika anda membuat diri anda di luar talian maka tiada sesiapa dapat melihat anda dan anda tidak dapat melihat sesiapa pun. Anda juga boleh menghantar mesej kepada orang yang berada dalam talian dan menambahkan mereka sebagai sambungan untuk berhubung dengan mereka pada masa hadapan. Jika anda tidak mahu pengguna tertentu melihat profil anda, anda boleh menyekat mereka. Jika pengguna disekat mereka tidak dapat melihat anda dan anda tidak dapat melihat mereka pada apl.