Anasayfa » Uygulamalar » Kitaplar ve Referans » Ratib Al-Attas
Ratib Al-Attas simgesi

Ratib Al-Attas

3.0 for Android

Kreatif Muslim

Ratib Al-Attas Açıklaması

Ratib Al-Attas telah disusun oleh Al-Marhum Habib Umar Bin Abdur Rahman Al-Attas Radhiallahu Anhu yang telah wafat pada 23 Rabiul Awal 1072H.

Almarhum Habib Muhammad Bin Salim Al-Attas telah menyatakan bahawa amalan ratib ini akan mengundang keamanan dan keselamatan bagi rumahtangga dan penghuninya dari kebakaran, kecurian dan sebagainya. Pembacanya akan dipelihara oleh Allah Subhannahu Wata'ala dari terkena sihir, serta terlindung daripada penyakit dan bala, iaitu dengan berkat ayat-ayat Al-Quran, Nama-nama Allah Subhannahu Wata'ala serta Zikir yang terkandung dalam ratib ini, Insya Allah.

Bagi Negara Brunei Darussalam khasnya, ratib ini diamalkan di masjid-masjid pada sebelah malam, sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu.

Dengan adanya applikasi ini, diharapkan agar ianya dapat membantu mempermudahkan para pengguna yang berugama islam untuk mempraktikkan amalan tersebut ketikamana dihasratkan.

Isikandungan yang termuat dalam applikasi ini telah disemak oleh Unit Penapisan & Kawalan Terbitan-Terbitan, Pusat Da'wah Islamiah, Kementerian Hal Ehwal Ugama, Negara Brunei Darussalam.
Bil Ruj : KQ(B)162/12

Ratib Al-Attas 3.0 Güncelleme

2017-11-20
Improved content

Ratib Al-Attas Etiket

Additional Information

Kategori: Ücretsiz Kitaplar ve Referans UYGULAMA

Yayınlanma Tarihi:

Uploaded by: Phạm Văn Đô

En Son Sürüm: 3.0Güncelleme Ratib Al-Attas İste

Available on: Ratib Al-Attas Google Play'den İndirin

Gereksinimler: Android 2.3.2+

Bildir: Uygunsuz olarak işaretle

Advertisement
 
Önceki sürümler
Benzeri Ratib Al-Attas
Kreatif Muslim'dan Daha Fazla
Discover
Yorum Yükleniyor...
Ooo! Böyle içerik yok!
Aranıyor...