Home » Apps » Education » RODA – Centar Žnidarec
RODA – Centar Žnidarec icon

RODA – Centar Žnidarec

1.0.1 for Android

Gauss Development

The description of RODA – Centar Žnidarec

Dobrodošli u Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec! Otkrijte kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu naselja Ivanovac i Antunovac pomoću aplikacije „RODA – Centar Žnidarec“.
Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec nastao je provedbom projekta rekonstrukcije i prenamjene kuće kipara naive Vjekoslava Žnidareca (1931.-2000.). U multimedijalnom izložbenom prostoru Centra možete razgledati stalni izložbeni postav njegovih djela. Kao priznati naivni umjetnik, Vjekoslav Žnidarec je za života izlagao na više od 70 izložbi u Osijeku, Zagrebu, Vinkovcima, Brođancima, Ernestinovu, Cetinju, Poreču i dalje. Njegov rad prepoznat je čak i u dalekom Japanu gdje je i danas izložena njegova skulptura „Atomska gljiva“, izrađena u znak sjećanja na stradale u Hirošimi i Nagasakiju 1945.-1975. Mnoga su njegova kiparska djela danas dio privatnih kolekcionarskih zbirki diljem Hrvatske.
Uz to, pomoću aplikacije otkrijte i nešto više o ostalim sadržajima i atrakcijama smještenima u blizini!

Srednjovjekovni utvrđeni grad Kolođvar, zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske iz 13. stoljeća, udaljen je svega 2 kilometra od Centra Žnidarec. Kroz aplikaciju zavirite u njegove zidine, no budite oprezni – Kolođvar već stoljećima čuva žena-zmija, od čijeg se krika i najhrabrijima ledi krv u žilama…

Istražite povijest naselja Antunovac i Ivanovac, čije je područje bilo naseljeno i u doba Rimljana, i naučite kako se nekoć živjelo na selu!

RODA – Centar Žnidarec Tags

Additional Information

Category: Free Education APP

Publish Date:

Latest Version: 1.0.1Request RODA – Centar Žnidarec Update

Get it on: Get RODA – Centar Žnidarec on Google Play

Requirements: Android 5.0+

Report: Flag as inappropriate

Advertisement
 
Previous versions
Similar to RODA – Centar Žnidarec
More From Gauss Development
Discover
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Searching...