Główna » Aplikacja » Książki i materiały źródłowe » Surah AL-MULK & AS-SAJDAH
Surah AL-MULK & AS-SAJDAH ikona

Surah AL-MULK & AS-SAJDAH

2.1 for Android

Salisa

Opis Surah AL-MULK & AS-SAJDAH APLIKACJA

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi AL-MULK ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini dengan istiqamah. Ayat-ayat Surah AL-MULK ini adalah berdasarkan pada Al-Quran. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah AL-MULK ini dalam ejaan Rumi (transliteration) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Al Mulk adalah surah ke 67 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah ‘makkiyah’ yang terdiri daripada 30 ayat. Dinamakan Al-Mulk kerana kata Al-Mulk yang terdapat pada ayat pertama surah ini yang bererti ‘Kerajaan’.

Ulama berkata: “Sesungguhnya Rasulullah Sallallaahu ‘Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al-Mulk.” Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi AL-MULK ini. Harapan kami, semoga dengan membaca Surah AL-MULK ini dengan istiqamah, dapatlah kita menikmati keamanan dan keselamatan, kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendinding dari seksa kubur kepada pembacanya…. Aamiin

Surah AL-MULK & AS-SAJDAH APLIKACJA 2.1 Update

2021-01-05
Audio ayat2 pendek ditambah semula.

Additional Information

Kategoria: Darmowe Książki i materiały źródłowe Aplikacja

Data Publikacji:

Uploaded by: Yotethayyote Yotethayyote

Ostatnia Wersja: 2.1Dostępne Surah AL-MULK & AS-SAJDAH aktualizacje

Available on: Pobierz Surah AL-MULK & AS-SAJDAH z Google Play

Wymagania: Android 4.1+

Raport: Oznacz jako nieodpowiednie

Advertisement
 
Previous versions
Podobne do Surah AL-MULK & AS-SAJDAH
More From Salisa
Discover App
Wczytywanie komentarzy...
Bądź pierwszym komentującym.
Wyszukiwanie...