Home » Apps » Lifestyle » Kafa Recepti BESPLATNO!
Kafa Recepti BESPLATNO! icon

Kafa Recepti BESPLATNO!

1.1 for Android

Anita Ignjatovic

The description of Kafa Recepti BESPLATNO!

Kafa (arapski: kahva) je napitak koji se priprema kuvanjem prženih semenki biljke kafe, najčešće u vodi ili u mleku. Kafa se obično služi topla. Ovo piće je veoma popularno u mnogim zemljama sveta.
Većina ljudi ne može ni da zamisli početak svog radnog dana bez šoljice jutarnje kafe. A kako je kafu najbolje piti u društvu, obično biramo da je popijemo u miru u svom domu sa partnerom, vikendom sa drugaricom i bliskom prijateljicom, sa porodicom, u gostima ili makar sami u obližnjem kafiću. Uvek je dobra opcija da je brzo i lako napravimo i na putovanju.
Buđenje!
Najbolja za razbuđivanje u ranim jutarnjim satima po mnogima je turska kafa, mada u poslednje vreme mnogo značaja pridaje se i instant i espreso kafama. Sve u svemu, ukoliko ne popijemo neku od ovih kafa odmah nakon ustajanja, moguće je da ćemo tokom dana pronaći i pridodati sebi mnoge simptome umora, osobito glavobolju.
Mnoge dame obožavaju razbuđivanje uz kafu, upravo zbog toga što ona ima malo kalorija, a sadrži i kofein koji je idealan za osvežavanje moždanih ćelija i bolju koncentraciju tokom dana.
Među mlađima, ali osobito sve više i među starijima, zadnjih godina posebno popularna postaje instant kafa, kojoj se daje primat u odnosu na sve ostale vrste kafa.
Danas takođe postoje i brojne varijacije na temu kafa, pa i instant kafe, gde se u ovaj napitak po želji dodaju i ukusi vanile, lešnika, čokolade, ruma i mnogih drugih ukusa za ljubitelje. Isto tako u instant kafu se može dodati i po koja kugla sladoleda i ona postaje cuvena Ice kafa. Naravno, takva instant kafa služi se hladna, ne topla. Dolazimo tako do zaključka da je ona idealan napitak koji u letnjim mesecima može da nas osveži a istovremeno i razbudi, dok je u zimskim mesecima idealna za zagrevanje i razbuđivanje.
Poznavaoci napitka u kome se uživa u svakom delu sveta reći će vam da postoji jasna razlika u ukusima kafa, koja ukazuje na njen kvalitet i način pripreme. To čak i laici mogu da ocene, ali ne tako podrobno. Međutim, ovde ne govorimo o takvom ukusu kafe. Govorimo o onom koji joj sami dajemo, obogaćujući je tako da ponekad gotovo podseća na slatkiš.

Kafa Recepti BESPLATNO! Tags

Additional Information

Category: Free Lifestyle APP

Publish Date:

Latest Version: 1.1Request Kafa Recepti BESPLATNO! Update

Get it on: Get Kafa Recepti BESPLATNO! on Google Play

Requirements: 2.3 and up

Report: Flag as inappropriate

Advertisement
Similar to Kafa Recepti BESPLATNO!
More From Anita Ignjatovic
Discover
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Searching...